Mannerheim-museet

Den stämningsfulla trävillan är belägen i Brunnsparken i Helsingfors och erbjuder ett unikt fönster till såväl Mannerheim själv som Finlands historia. I inträdet ingår en cirka en timme lång guidning av hemmet som marskalken själv inredde.

Mannerheim flyttade in i villan år 1924 och bodde där ända till sin död år 1951. Originalinredningen är en blandning av asketisk spartanskhet, stilmöbler och exotiska rese- och jaktminnen.

Samlingen av utmärkelsetecken och marskalkens stavar berättar om en karriär som soldat och statsman. Mängderna av rese- och jaktminnen i hemmet omfattar uppstoppade djurhuvuden och tibetbuddhistiska målningar.

Museet har ett fotografiarkiv samt en lite museibutik. Alldeles i närheten ligger Cygnaei galleri, som är öppet under sommaren och har ett café.

Museikort

WWW-adress
Kalliolinnavägen 14, 00140 Helsingfors
Fr–sö kl.11–16 och enligt överenskommelse
Inträdesavgift
Vuxna 12 € Barn under 12 år gratis Pensionärer, studeranden och grupper över 10 personer à 10 € Fritt inträde med Museikortet och Helsinki Card Fritt inträde for krigsveteraner, lottor, skolgrupper och kadetter
Guidningar
En guidad tur ingår alltid i inträdesavgiften. Det rekommenderas att grupper reserverar guidning på förhand. (09) 635 443 info@mannerheim-museo.fi Det är möjligt att få guidning på svenska, finska, engelska, tyska, franska, spanska eller ryska.
Servicespråk
Servicespråk enligt överenskommelse