Maaseudun elinkeinoja ja arkea -pari
Porvoon museo

Häkilöiden, renkkujen, lihtojen ja monen muun mielenkiintoisen esineen käyttötarkoitus selviää, kun vierailet tämän museoparin kohteissa!

Viirilän ja Jokelan kotiseutumuseoiden värikkäät kokoelmat kertovat tarinoita paitsi entisaikojen elinkeinoista ja käsityöperinteestä, myös erilaisista arjen ja vapaa-ajan askareista. Visiitillä selviää, mitkä esineet olivat tarpeen muun muassa ruuanlaitossa, musisoinnissa, pyykkäämisessä, metsästyksessä, pellavan käsittelyssä ja savusaunassa peseytymisessä.

Viirilän kokoelmat painottuvat perinteisiin maataloustyövälineisiin, mutta Jokelassa voit nähdä risukarhien ja muiden vanhojen työkalujen ohella myös koneellistumisen myötä yleistyneitä traktoreita, joista vanhin on peräisin vuodelta 1929. Viirilässä 20-luvun esineistöä edustaa puolestaan varsin erikoinen ja lapsiakin kiinnostava härveli – nimittäin kauppias S. W. Barkaksen limonadikone.

Utflytens mål

Viirilän kotiseutumuseo
Allmoge- och hantverkskultur från Strömfors i Lovisa samt jordbrukstraditioner i byn Virböle i byggnaderna på den natursköna lantgården Gräggas.

Jokela hembygdsmuseum
Hästdragna arbetsredskap, jord- och skogsbruksmaskiner, traktorer och mångahanda föremål under vardag och arbete i ett mångsidigt hembygdsmuseum.