Kervo konst- och museicentralen Sinkka

Konst- och museicentralen Sinkka erbjuder besökarna oförglömliga upplevelser med högklassig konst och Kervos kulturhistoria. I Sinkka samsas alster av formgivare på Kervo snickerifabrik och produktion från lampfabriken Orno med bildkonstens närhistoria och nyaste fenomen. Utbudet omfattar utställningar, verkstäder, föreläsningar och seminarier. Dessutom finns information om lampdesign till exempel i det trivsamma Orno-vardagsrummet.

Namnet på konst- och museicentralen är en hänvisng tlll snickerindustrin i Kervo, men även till de vackra lokalerna som rustats upp för museiverksamheten och invigdes år 2012. Den bokstavliga betydelsen av det finska ordet Sinkka är slits, som till exempel finns på Kervos vapen. Precis som en stark slits fogar Konst- och museicentralen Sinkka samman verksamheterna vid Kervo museum och Kervo konstmusem, samlar dem under samma tak och bjuder på mångsidiga, överraskande och fräscha kulturevenemang båd för Kervobor och turister.

Museikort

WWW-adress
Kultasepänkatu 2, 04250 Kervo
ti, to, fr kl. 11–18 on kl. 12–19 lö–sö kl. 11–17 Stängt 3.7.-4.8.2017