Rum för kärlek i fyra nyländska museer

Fyra nyländska museer (Hotell- och restaurangmuseet, Lottamuseet, Teatermuseet och Vanda stadsmuseum) förenar sina krafter och förkunnar kärlekens budskap under jubileumsåret för Finlands självständighet. Ofta firas självständigheten genom att man minns krig och statsmän, men museerna ville göra något annat och samprojektet Rum för kärlek uppstod. I projektet ligger fokus på kärlek och omsorg, ett tema som alla generationer på ett eller annat sätt kan relatera till.

I de fyra museerna anordnas fyra olika utställningar med temat kärlek: Hotell- och restaurangmuseets Njutningshunger, Lottamuseets Öppna ditt hjärta!, Teatermuseets Spelad kärlek och Vanda stadsmuseums Landningsbana för känslor öppnar på Alla hjärtans dag 14.2.2017.

Utöver utställningarna anordnar man evenemang på eget håll och tillsammans, både som reella möten och i de sociala medierna. På webbplatsen Rakkauden tiloja och i de sociala medierna kan du fördjupa dig i kärlekstemat samt följa med hur utställningsförberedelserna fortskrider.