Kartanopari
Photo: Sakari Kiuru
Augustin Ehrensvärd, the commandant of the Viapori fortress, who lived in the area in the 18th century, dabbled with rice cultivation in the fields. The type was apparently Indian rice, or wild rice, whose seeds had been brought from North America by the botanist and explorer Pehr Kalm. The environment was later converted into a regular baroque park, with significantly better results.

Englantilaispuiston ja barokkipuutarhan ympäröimä entinen posliinitehdas sekä kustavilaistyylinen, mansardikattoinen tiilirakennus keskellä maalaismaisemaa johdattavat takaisin menneille vuosisadoille ja 1700- ja 1800-luvun säätyläisperheiden arkeen.

Herttoniemen ja Tuomarinkylän kartanoiden historia juontavat juurensa jo keskiajalle, jolloin alueilla elettiin kylien kautta. Herttoniemen rälssitilat ja Tuomarinkylän talonpoikaisasutus saivat väistyä 1700-luvun puolivälin jälkeen, kun tilat siirtyivät maineikkaiden sukujen omistukseen. 1800-luvulle tultaessa Herttoniemi ja Tuomarinkylä siirtyivät näyttävien rakennusten ja upeiden puutarhojen aikaan.

Kartanomuseoissa on herrasväen kotielämän lisäksi esillä muitakin elämän ympäristöjä: Tuomarinkylän kartanomuseon Tyylikästä -näyttelyn huonekalut ja muut sisustuselementit esittelevät entisaikojen sisustustyylejä monipuolisesti, ja Herttoniemen kartanon alakerta on puolestaan sisustettu 1900-luvun porvariskodiksi.

Перейти в Google maps
Направления

Музей-усадьба Херттониеми
Старая усадьба семьи Кронштедт с красивым садом в стиле барокко демонстрирует образ жизни высокого класса XIX-го века и буржуа начала XX века.

Музей усадьбы Туомаринкюля