Kotiseutumuseopari
Porlammin kotiseutumuseo
Old little house in Porlammi

Viljamakasiineja, maanviljelysvälineistöä ja lakkautettujen kyläkoulujen tarpeistoa - näissä kotiseutumuseoissa pääset 1800- ja 1900-luvun kiehtovan esineistön ja elämäntapojen pariin!

Myrskylän kotiseutumuseo ja Porlammin kotiseutumuseo valottavat monipuolisten esineidensä, valokuviensa sekä rakennustensa kautta paikkakuntiensa historiallisia vaiheita sekä entisten asukkaidensa toimintaa. Museovierailujen aikana tutuiksi tulevat niin eri ammattikuntien työvälineet, aidon talonpoikaisasunnon huoneet kuin entisajan koululaisen oppimateriaalikin.

Myrskylän museon vilja-aitoissa voit perehtyä muun muassa lainajyvästön toimintaan katovuosina vanhojen viljamittojen ja asiakirjojen kautta sekä ihmetellä seudun elinkeinoihin ja satovuoden kulkuun liittyvää esineistöä. Porlammin kotiseutumuseon rakennuksissa voit puolestasi tutustua 1800–1900-luvun arkeen ja työhön ja tarkastella muun muassa kyläkeinua sekä sepän pajaa. Retken jälkeen tiedät myös, miltä jääkaappi näytti ennen sähkön aikaa!

Перейти в Google maps
Направления

Porlammin kotiseutumuseo
Местные жители, традиционные занятия и старинная культура представлена через широкий набор местных предметов, представленых в умиротворенном складском районе, построенной для нужд жителей Порламми.

Myrskylän kotiseutumuseo
Инструменты сезонных работ, оборудование зернохранилища и другие инструменты и предметы быта XIX - XX веков, выставленые в амбаре на старом церковном холме.