29.11.2013 - 19.1.2014
Lasten elämää Rudolf Koivun kuvittamana

Näyttely kertoo lasten ja heidän perheidensä elämästä Suomessa 1900-luvun alkupuoliskolla. Millainen maailma oli vanhempiemme ja heidän vanhempiensa ollessa pieniä: mitä syötiin, miten pukeuduttiin ja miten lapsia kasvatettiin? Rudolf Koivun kuvamaailma peilaa osuvasti aikakauden tapoja ja tottumuksia. Koivulla oli hyvä kosketuspinta lasten maailmaan, sillä hän oli yksi Suomen merkittävimpiä lastenkirjojen kuvittajia. 
Monille elämä oli köyhää viime vuosisadan alkupuoliskolla, pulaa oli jopa perustarvikkeista. Kulkutaudit levisivät helposti ja niihin sairastui paljon ihmisiä. Lasten vaatteet vamistettiin usein aikuisten vanhoista kuluneista vaatteista. Tavalliseen poikien asuun kuuluivat polvihousut ja pusero tai jakku. Tyttöjen näyttävin ja yleisin vaatekappale oli polvipituinen mekko ja sen päällä esiliina.
Suositut lasten leikit matkivat aikuisten toimia ja usein lelut olivatkin pieniä kopioita oikeista työkaluista. Kelkoista, suksista ja luistimista tuli monen lapsen haaveiden täyttymys.
Myös Juho Gartzin ohjaama dokmenttifilmiä Rudolf Koivu -satua koko elämä (2009) esitetään näyttelyssä.
Kiertonäyttelyn on tuottanut Postimuseo.

Lisää uutisia