Maaseudun elinkeinoja ja arkea -pari
Porvoon museo

Häkilöiden, renkkujen, lihtojen ja monen muun mielenkiintoisen esineen käyttötarkoitus selviää, kun vierailet tämän museoparin kohteissa!

Viirilän ja Jokelan kotiseutumuseoiden värikkäät kokoelmat kertovat tarinoita paitsi entisaikojen elinkeinoista ja käsityöperinteestä, myös erilaisista arjen ja vapaa-ajan askareista. Visiitillä selviää, mitkä esineet olivat tarpeen muun muassa ruuanlaitossa, musisoinnissa, pyykkäämisessä, metsästyksessä, pellavan käsittelyssä ja savusaunassa peseytymisessä.

Viirilän kokoelmat painottuvat perinteisiin maataloustyövälineisiin, mutta Jokelassa voit nähdä risukarhien ja muiden vanhojen työkalujen ohella myös koneellistumisen myötä yleistyneitä traktoreita, joista vanhin on peräisin vuodelta 1929. Viirilässä 20-luvun esineistöä edustaa puolestaan varsin erikoinen ja lapsiakin kiinnostava härveli – nimittäin kauppias S. W. Barkaksen limonadikone.

Reitti museoon Google Maps -sivulla
Retken kohteet

Viirilän kotiseutumuseo
Loviisan Ruotsinpyhtään talonpoikais- ja käsityökulttuuria sekä Viirilän kylän maanviljelysperinteitä luonnonkauniin Gräggaksen maatilan rakennuksissa.

Jokelan kotiseutumuseo
Hevosvetoisia työvälineitä, entisajan maa- ja metsätalouskoneita, traktoreita ja monenlaisia arjen ja työn esineitä monipuolisessa kotiseutumuseossa.