Kotiseutumuseopari
Porlammin kotiseutumuseo
Vanha mökki Porlammilla

Viljamakasiineja, maanviljelysvälineistöä ja lakkautettujen kyläkoulujen tarpeistoa - näissä kotiseutumuseoissa pääset 1800- ja 1900-luvun kiehtovan esineistön ja elämäntapojen pariin!

Myrskylän kotiseutumuseo ja Porlammin kotiseutumuseo valottavat monipuolisten esineidensä, valokuviensa sekä rakennustensa kautta paikkakuntiensa historiallisia vaiheita sekä entisten asukkaidensa toimintaa. Museovierailujen aikana tutuiksi tulevat niin eri ammattikuntien työvälineet, aidon talonpoikaisasunnon huoneet kuin entisajan koululaisen oppimateriaalikin.

Myrskylän museon vilja-aitoissa voit perehtyä muun muassa lainajyvästön toimintaan katovuosina vanhojen viljamittojen ja asiakirjojen kautta sekä ihmetellä seudun elinkeinoihin ja satovuoden kulkuun liittyvää esineistöä. Porlammin kotiseutumuseon rakennuksissa voit puolestasi tutustua 1800–1900-luvun arkeen ja työhön ja tarkastella muun muassa kyläkeinua sekä sepän pajaa. Retken jälkeen tiedät myös, miltä jääkaappi näytti ennen sähkön aikaa!


Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Retken kohteet

Porlammin kotiseutumuseo
Oman kylän toimijoita, työtapoja ja entisaikaan vallinnutta kulttuuria monipuolisen porlammilaisen esineistön kautta esiteltynä kylän tarpeita varten muodostuneen idyllisen makasiinialueen rakennuksissa.

Myrskylän kotiseutumuseo
Vuodenkiertoon liittyviä työkaluja, lainajyvästön tarvikkeita sekä muuta maanviljelysyhteiskunnalle tyypillisiä työn ja arjen tarve-esineitä 1800–1900-luvulta vanhan kirkonmäen viljamakasiinissa.