Oy Karl Fazer Ab:n museo

Fazer-museo löytyy Vantaan Vaaralan makeistehtaalta. Museovitriinissä on värikäs joukko muistoja, jotka saivat alkunsa Karl Fazerin vuonna 1891 Helsingin Kluuvikadulle perustamasta konditoriasta. Makeisten teollinen valmistus alkoi kolme vuotta myöhemmin.

Erilaiset suklaamuotit, makeisautomaatit, rasiat ja etiketit ovat oman aikansa kuvastimia. Turisti-karamelleissa näkyvät 1900-luvun alkupuolen tunnetuimmat nähtävyydet. Paavo Nurmi -pastillirasia taas muotoiltiin miehen liivintaskuun sopivaksi, ja Englannin kuninkaan kruunajaisten aikaan samainen kruunu ilmestyi myös marmeladirasian kanteen.

Museon arkistoon on tallennettu valokuvia ja dokumentteja yhtiön toiminnasta. Fazer-museoon voi tutustua tehdaskierroksen yhteydessä, jolloin nähtävillä on yhtiön historiasta kertova aikajana sekä kiehtovia esineitä sisältävä vitriini.

Reitti museoon Google Maps -sivulla
Museokortti

WWW-osoite
Osoite
Fazerintie 6, 01230 Vantaa
Puhelin
Ajanvaraus nettisivuilta
Aukioloajat
Vierasryhmät ovat tervetulleita museoon. Ryhmäkoko 10-50 henkilöä. Ajanvaraus ennakkoon.
Pääsymaksu
12 € /10 € / 8 €