Ilmatorjuntamuseo

Tuusulan sotahistoriallinen erikoismuseo esittelee suomalaista ilmatorjuntaa aina vuodesta 1925 nykypäivään saakka. Laajan ulkoalueen lisäksi näyttely levittäytyy kahteen halliin sekä 1700-luvulla rakennettuun Kapteenin puustelliin, jossa esittäytyy Tuusulan oma sotilasperinne.
 
Helsinki-hallissa on esillä toisen maailmansodan aikaista ilmatorjuntaa. Erityisesti näyttelyssä painottuu Helsingin suurpommituksissa helmikuussa 1944 saatu torjuntavoitto. Vitriineihin on koottu aikamatka sota-ajan tunnelmiin kodeissa ja rintamalla. Nähtävillä on valokuvia, lehtien uutisotsikoita sekä neuvostoliittolaisten ja suomalaisten vastapuolelle lähettämää propagandaa.
 
Tuusula-hallissa kerrotaan Suomen ilmatorjunnan synnystä sekä sotien jälkeisestä kehityksestä. Neljässä multimediapisteessä voi tutustua ilmatorjuntavälineistön käyttöön.
 
Ulkoalueella on raskasta taisteluvälineistöä. Tuliyksikkö, maalinosoitustutkat sekä ohjusten valmistelupaikka on esitelty opastauluin.


Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Museokortti

Osoite
Klaavolantie 2, 04300 Tuusula
Puhelin
040 314 3470
Aukioloajat
syyskuu–marraskuu ke–su klo 11–17 kesäkuu–elokuu ti–su klo 11–17 joulu–tammikuu sopimuksen mukaan
Pääsymaksu
Aikuiset 7 € Lapset 1 € Perhelippu 15 € Eläkeläiset ja opiskelijat 5 € Ryhmät (yli 10 henkilöä) 5 € / HENKILÖ Yhteislippu Lottamuseon kanssa 9 € Perhelippu 15 € Sotaveteraanit ja sotainvalidit, sotilaat sotilaspuvussa ja alle 7-vuotiaat ilmaiseksi Museokortti
Opastukset
Opastus etukäteisvarauksella 040 538 5515
Palvelukielet
Palvelukielet varauksesta