Hyvinkään taidemuseo

Hyvinkään taidemuseossa voi nauttia värien voimasta ja laadukkaasta taiteesta. Kaupungin keskustassa sijaitsevassa taidemuseossa on nähtävillä seudulla asuneiden Helene Schjerfbeckin, Yrjö Saarisen ja Kaapo Wirtasen maalauksia.
 
Kuvataide liittyy Hyvinkään perinteisiin jo 1900-luvun alusta lähtien, jolloin Helene Schjerfbeck muutti seudulle asumaan. Museon Schjerfbeck-huoneessa on esillä taiteilijan hyvinkääläisistä malleista maalaamia teoksia.
 
Värikylpyyn voi sukeltaa Yrjö Saarisen ekspressionistishenkisten maalausten äärellä. Museon edustava kokoelma Saarisen taidetta takaa nautinnollisen annoksen värien voimaa ja aistivoimaisia teoksia.
 
Vaihtuvissa näyttelyissä esittäytyvät koti- ja ulkomainen nykytaide sekä alueen kuvataideperinne. Näyttelyihin liittyy konsertteja, työpajoja sekä kouluille ja päiväkodeille suunnattua ohjelmaa. Lipunmyynnin yhteydessä toimii museopuoti.

Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Museokortti

Osoite
Hämeenkatu 3 D, 05800 Hyvinkää
Puhelin
040 480 1644
Aukioloajat
ti–to klo 11–18 pe–su klo 11–17
Pääsymaksu
Aikuiset 5 € Ryhmät yli 10 henkilöä 4 € Eläkeläiset ja opiskelijat 4 € Alle 18-vuotiaat ja työttömät 0 € Vuosikortti 15 € Veikkaus-kortilla pääsee keskiviikkoisin ilmaiseksi taidemuseoon.
Opastukset
Opastus arkisin 40 € La,su ja pyhäpäivisin 60 € Koululaisryhmille 10 € Varaukset 040 480 1644
Palvelukielet